A „ Kutya- mint esély a sérült gyerekeknek” című nyertes pályázatunk folytatása a 2020-ban elkezdett projektünknek. A kutyatával támogatott terápia olyan terápiás forma, amely a kedvezményezettek sokszínűségét tekintve nagy lefedettséggel rendelkezik.

A projekt 2-14 éves gyermekeknek szól, egészséges gyermekeknek, betegeknek, fogyatékkal élőknek, sajátos nevelési igényűeknek.

Vannak gyerekek, akik visszautasítanak mindenfajta interakciót, vannak, akik nem beszélnek, mások túl visszahúzódóak, vagy problémái vannak a koordinációval, a fejlődéssel, egyes fogyatékosságokkal, számukra egy négylábú barát nyújthat a szeretet mellett tanulási motivációt. A terápiák racionalizálhatják a fejlesztő beszédet és kommunikációt, a nagyszerű mozgásokat és a finom motoros készségeket, a figyelmet, a jobb pontosságot, a térbeli tájékozódást, a szociális készségek fejlesztését, az öntudatot és az énképet.

A “Kutyák – esély a fogyatékkal élő gyermekek számára” projektet a Kaufland Románia által az Act for Tomorrow finanszírozza.
A Start ONG a Kaufland Románia által indított program, amelyet az Act for Tomorrow valósít meg. A célterületek a következők: oktatás, egészségügy, környezetvédelem, szociális és kultúra. A program összértéke 500 000 euró. A Start ONG program az egyszerűsített közösségi finanszírozási eszköz fiatal civil szervezetek, nem közigazgatási intézmények és informális / kezdeményező csoportok számára.