Az egyesület célja, hogy az oktatási folyamat európai dimenzióját elősegítse azáltal, hogy növeli az oktatás általános szakértelmét, elősegíti a speciális oktatási igényekkel rendelkező és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok és felnőttek felzárkóztatását és integrációját.

Szakembereink folyamatos képzéseken vesznek részt annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalú terápiás foglalkozásokat tudjanak biztosítani. Intézményünkben számos neves pszichológus, gyógypedagógus és pedagógus tanít. Az elvégzett szakmai gyakorlatok/képzések a következő területeket célozzák meg: érzelmi intelligencia fejlesztése, oktatási menedzsment, PECS módszer elsajátítása, zeneterápiás doktori képesítés, Mozgáskotta módszer, az autisták fejlesztésére irányuló képzések, mentor képzés stb.

Az egyesület különböző típusú önkéntes tevékenységekben vesz részt magánszemélyekkel, non-profit szervezetekkel és külföldi szervezetekkel. Nemzetközi partnerségünk van egy Hollandiában működő szervezettel,  “Peter van Geel”.

Célunk olyan gyógyító és művészetterápiás foglalkozások megszervezése, melyek elősegítik az erdélyi régióban fogyatékkal élők társadalmi elfogadását, önállóságuk fokozódását, önkifejezési formáját. Egyesületünk a megalapítás éve óta (2016) több nyertes pályázattal segíti a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok integrációját. Az általunk szervezett kulturális és karitatív jellegű rendezvények közösségteremtő hatása folyamatosan megmutatkozik.