Esély az autista gyerekeknek” című projektünk a Start ONG a Kaufland Románia által indított program, amelyet az Act for Tomorrow valósít meg. A projekt keretén belül az autizmussal élő gyermekek integrációját, gyógyulását és lehetőségeinek maximális kihasználását kívánjuk megvalósítani.
Az interaktív tanítási-tanulási folyamat ésszerűsítése és a terápiák és a szocializációs tevékenységek támogatása. tanfolyam szervezése szakemberek és autista gyermekek szüleinek. Az általános iskolába integrált és a speciális inkluzív intézményekből származó gyerekekkel foglalkozó szakemberek együttműködésének elősegítése.
Az autista gyermekek integrációjához a pedagógusok és a szülők lehető legjobb tájékoztatása szükséges az autizmussal élő gyermekek szükségleteivel és sajátosságaival kapcsolatban.

A projekt céljai:
  Olyan terápiás szolgáltatások nyújtása, amelyek ténylegesen reagálnak az autista gyermekek rehabilitációs szükségleteire a társadalomba való beilleszkedés és a társadalmi marginalizáció csökkentése érdekében.
  Kurzusok a modern módszerekről és az autista a gyerekek megközelítéséről – szakemberek és szülők számára
  Nyilvános rendezvények tartása egészséges és CES-es gyermekek számára a bizalom és a segítő kezdeményezés, a tolerancia és a szociális érzékenység növelése érdekében
  Partnerség a csapattagok között – integráló és vándorló/segítő tanárok, akik részt vesznek a CES-ben szenvedő gyermekek gyógyulási folyamatában
  Az autista gyermekek szüleinek felkészítése arra, hogy társterapeuták legyenek a gyógyulás és az oktatásba való beilleszkedés folyamatában.