·         Lúdtalp
·         Gerincferdülés
·         Tartáshibák
·         Dongaláb

Gyakori betegségek melyek a gyermek gyógytorna segítségével sikeresen kezelhetőek

A gyermek gyógytorna a gyógytorna azon területe, ami a gyermekek ellátásával foglalkozik, speciálisan figyelembe véve a korosztályt, es az arra jellemző sajátosságokat. Az ellátás történhet csoportos és egyéni formában. A leggyakrabban előforduló problémák elsősorban az ortopédia deformitások (lúdtalp, hanyagtartás, scoliosis, csípőproblémák), a központi idegrendszeri sérülések és ezek következményei (Cerebral Paraesis, korai idegrendszeri éretlenség, genetikai rendellenességek), traumatológiai sérülések (baleseti sérülés utáni rehabilitáció), műtét utáni rehabilitáció.

A gyermekek esetében a mozgásfejlesztés játékosan, a gyermekek érdeklődésének megfelelően történik. Fontos hogy a kialakuló problémákat még a korai szakaszban kezeljük, a későbbi állapotromlás és szövődmények elkerülése végett.

A gyermek mozgásigényének kielégítése, a rendszeres mozgáshoz való hozzászoktatás elősegíti a mozgásszervek és az izomzat egészséges fejlődését.  Fontos, hogy folyamatosan és rendszeresen kell fejleszteni az izmokat így megelőzhetőek a deformitások és tartáshibák kialakulása.

A korai gyermekkorban felismert deformitásokat még könnyen megszüntethetjük
*kérjük írja be az alábbi kódot az üres mezőbe
captcha