· platfus
· scolioza
· pozitie corporala incorecta
· picior stramb

Fizioterapia pediatrica este zona de fizioterapie care se ocupa de ingrijirea copiilor, cu o atenție speciala asupra grupului de varsta si a caracteristicilor sale specifice. Terapiile pot fi in grup sau individual. Problemele cele mai frecvent intalnite sunt in primul rand deformari ortopedice (probleme la nivelul piciorului, pozitie neglijata, scolioza, probleme la sold), leziuni ale sistemului nervos central si consecintele acestora (parazita cerebrala, imaturitate nervoasa timpurie, tulburari genetice), leziuni traumatice (traumatism stang).

In cazul copiilor, dezvoltarea motricitatii se face intr-un mod ludic, tinanad cont de interesul copiilor. Este important ca problemele emergente sa fie abordate intr-un stadiu timpuriu pentru a evita deteriorarea și complicațiile ulterioare.

Satisfacerea nevoii copilului de miscare si obisnuința cu exercitiile fizice regulate, promoveaza dezvoltarea sanatoasa a sistemului musculo-scheletic. Este important sa se dezvolte continuu si regulat mușchii pentru a preveni deformarile si defectele de postura.

Dereglarile depistate la timp se pot recupera cu succes.
*introduceți codul apărut în căsuța de mai jos
captcha