Sponsori:

Terapie cu sistemul de senzori Soundbeam – Program MOL pentru sănătatea copiilor , ed. 2018, Proiect European ,  proiect câștigat in octombrie 2018, în valoare de 16. 598 RON- pentru achiziționarea sistemului cu senzori Soundbeam.

Prin acest proiect am achiziționat sistemul Soundbeam, un sistem implementat pentru copii cu dizabilități, deoarece utilizează senzori de mișcare, care captează mișcările și le traduc în note muzicale. Rezultatele metodei sunt remarcabile – chiar in cazuri severe, terapia are efecte vizibile în recuperarea dizabilităților locomotorii prin îmbunătățirea performanțelor de motricitate și coordonarea mișcărilor, cât și prin stimularea concentrării, a capacității de exprimare emoțională și de comunicare.

Stimularea prin muzică, transformarea mișcărilor în sunete muzicale și, prin exerciții repetate și creativitate, în melodii și armonii proprii reprezintă o sursă de motivație pentru oricine – cu atât mai mult pentru acești copii.